حدود 40 تریلیون باکتری در بدن وجود دارد که بیشتر آنها در روده یافت می شوند. در مجموع آنها به عنوان میکروبیوم روده شناخته می شوند و برای حفظ سلامت کلی بسیار مهم هستند. با این حال، انواع خاصی از باکتری ها در روده نیز می توانند در بسیاری از بیماری ها نقش داشته باشند.عوامل زیادی از جمله مواد غذایی مصرفی می توانند بر نوع باکتری های موجود در دستگاه گوارش تاثیر بگذارند. به گزارش هلث لاین، در اینجا چند روش مبتنی بر علم برای بهبود باکتری های روده وجود دارد. صدها گونه باکتری در روده وجود دارد که هر کدام نقش خاصی در سلامتی ایفا می کنند و برای رشد به مواد مغذی متفاوتی نیاز دارند.
به طور کلی، یک میکروبیوم متنوع به عنوان یک میکروبیوم سالم در نظر گرفته می شود زیرا هرچه تعداد بیشتری باکتری داشته باشید فواید آنها برای سلامتی افزایش می یابد.رژیم غذایی متشکل از انواع مختلف مواد غذایی می تواند منجر به ایجاد میکروبیوم متنوع تری شود. متاسفانه رژیم غذایی سنتی غربی تنوع چندانی ندارد و سرشار از چربی و قند است. در حقیقت، تخمین زده می شود 75 درصد غذای جهان تنها از 12 گونه گیاهی و پنج گونه حیوانی تولید می شود.با این حال، رژیم های غذایی در برخی مناطق روستایی اغلب از منابع گیاهی مختلف متنوع تر و غنی تر هستند.
روش سوزاندن الیاف
خاصیت فرار از آتش:الیاف را به نزدیکی شعله برده و لیف به هنگام نزدیک شدن به شعله و گرما اصطلاحا جمع می شود
این خاصیت در برخی الیاف مثل نایلون قابل مشاهده است اما در برخی دیگر مانند:پشم چنین خاصیتی مشاهده نمیشود.
رنگ دود پس از خاموشی:از روی رنگ دود حاصله بعد از سوزاندن الیاف و خاموش شدنش می توان به نوع الیاف پی برد
برخی ازالیاف مانند:پنبه رنگ دودسفید و برخی دیگرمثل:پلی استر هنگام سوختن رنگ دودسیاه دارد.بوی سوختن:الیاف
متفاوت هنگام سوختن بوهای متفاوتی نیز خواهند داشت که عموما به ساختار اصلی ترکیب لیف برخواهد گشت.
همانند بوی سوختن لیف پنبه به خاطر ساختار اولیه ی آن از چوب تقریبا شبیه بوی سوختن چوب یا کاغذ است اما بوی
سوختن پلی استر کاملا متفاوت است و به علت داشتن ترکیبات آروماتیک (معطر) بویی شبیه بوی شیرینی (پشمک) از
خود ساطع خواهند کرد این بوها کارشناسان را در شناختن نوع الیاف بسیار یاری می دهد.خودسوزی:این خاصیت بدان
معنی است که بعد از خاموش کردن الیاف شعله ور شده لیف تمایل به آتش گرفتن دارد و با یک نسیم،باد یا فوت کردن
لیف دوباره شعله ور خواهد شد.
روش های شناسایی الیاف
شناخت الیاف به روش های مختلفی صورت می گیرد که معمول ترین آن ها عبارت اند از:1-روش میکروسکوپی 2-روش
سوزاندن 3-روش شیمیایی.الیاف طبیعی مانند پشم و پنبه طول و ظرافت آن ها با هم ارتباط دارند معمولا پشم هایی که
بلندترندضخیم تر نیزهستند رابطه بین طول وظرافت درالیاف پنبه متفاوت است وپنبه هایی که الیاف بلندتردارند ظریف ترند
برخلاف الیاف طبیعی طول الیاف مصنوعی را می توان بدون توجه به ظرافت آن ها تنظیم کرد زیرا هیچ رابطه ای بین طول و
ظرافت این نوع الیاف وجود ندارد.
اگر در یک عملیات ریسندگی بخواهیم از مخلوط الیاف مصنوعی و طبیعی استفاده کنیم (مانند نخ های پلی استر-پنبه)
باید طول و ظرافت الیاف مصنوعی را متناسب با الیاف طبیعی انتخاب کنیم.بر اساس تفاوت هایی که بین ساختمان الیاف
مختلف برحسب ترکیبات سازنده شان وجود داردشکل ظاهری آن ها نیز متفاوت است مشاهده این اختلاف ها با بررسی
سطح مقطع طولی و عرضی الیاف می تواند برای شناسایی تفاوت الیاف از یکدیگر مورداستفاده قرار گیرد این تست به
خصوص درموردشناسایی الیاف طبیعی و گاه بازیافتی روش مناسبی است زیرا این الیاف دارای ساختمان شناخته شده
و نسبتا منحصر به فردی هستند.
عملیات مرسریزه چیست؟
عمل مرسریزه کردن که به افتخارکاشف آن جان مرسرنامگذاری شده درحقیقت قراردادن پارچه های پنبه ای در محلولهای
قوی قلیایی مانند سود،پتاس،هیدروکسید لیتیوم و آمونیاک است کاشف این عمل برحسب تصادف متوجه شد که در حین
عبور دادن سود از پارچه های پنبه ای غلظت محلول قلیایی کاهش یافته و پارچه پنبه ای هم جمع شدگی قابل توجهی پیدا
میکند در سال 1290 فردی به نام هوراس لو در حین این عمل پارچه را تحت کشش قرار داد تا از جمع شدگی آن جلوگیری
نماید و سپس متوجه شد شفافیت قابل ملاحظه ای به پارچه داده شده است.
این عمل مبنای مرسریزه کردن قرار گرفت مرسر کالا را در درجه حرارت معمولی با سود 55 تا 65 درجه توادل و بدون
کشش عمل نمود که نتیجه حاصل عبارت بود از:جمع شدگی،افزایش مقاومت کشش افزایش تغییر طول تا حد پارگی
افزایش جذب آب،افزایش افینیتی برای رنگها و انجام واکنش درحرارت های پایین.عوامل موثر درمرسریزاسیون:1-غلظت
سود به کاربرده شده (یا قلیایی دیگر) 2-درجه حرارت 3-میزان کشش 4-مدت زمان.
عملیات آهارگیری
نخ های تار چون تحت کشش هستند و تحت حرکت نوسانی زیادی قرار میگیرند بنابراین احتمال پارگی در آنها زیاد است
به این علت آهار برای کاهش پارگی و پرزدهی و افزایش راندمان به کار برده می شود مواد آهاری لایه ای از سطح نخ را
تشکیل میدهند که این مواد به دلیل سفت و سخت بودن از قابلیت جذب آن و نفوذ رنگ به داخل الیاف جلوگیری میکنند
آهار به کار رفته عمل رنگرزی را نیز با مشکل مواجه می کند بنابراین قبل از شروع عملیات تکمیلی این ماده باید از روی
پارچه جدا شود.
آهارمصرفی دو منشا دارداگر از جنس پلیمرهای محلول درآب باشد با یک شست و شوی ساده در آب گرم از بین میروند
مانند پلیمرهای پلی وینیل الکل و پلی اکریلیک اگر از جنس نشاسته باشد برطرف کردن آن مشکل است به دلیل عدم
حلالیت نشاسته در آب.روش تخریبی:ارزان و قدیمی ترین روش که در آن از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی شود در
این روش پارچه به مدت 24 ساعت در آب با درجه 25 تا 40 قرار گرفته و باکتری های موجود در آب تکثیر شده و به تخریب
نشاسته می پردازند.